Kloubní výživa pro seniory: Proč ji užívat a jak ji vybrat?

Kloubní výživa je důležitá pro lidi snad všech věkových kategorií. (Snad s výjimkou dětí.) Speciálně by o ní měli ale uvažovat senioři, protože kvůli vyššímu věku existuje poměrně velké riziko toho, že již došlo k významnému opotřebení jejich pohybového aparátu. Víte, jakou kloubní výživu si vybrat a kdy ji začít užívat?

O klouby by se měl starat prakticky každý, protože všichni si alespoň jednou za čas dopřejeme nějaké intenzivnější cvičení. Na pohybové ústrojí nemá pozitivní vliv ani namáhavá fyzická práce, která je zdrojem obživy mnoha lidí.

V neposlední řadě nesmíme zapomínat na to, že negativní vliv na zdraví pohybové soustavy má i chronické onemocnění kloubů a kostí nebo úraz, ke kterému došlo v nestřežené chvíli.

Jaké látky by měla kloubní výživa obsahovat? A co vše může seniorům nabídnout?

V jakém věku začít užívat kloubní výživu?

Po kloubní výživě můžete sáhnout prakticky kdykoliv. Jelikož se celkem často uvádí, že stárnutí začíná cca ve 25 letech, klidně můžete začít s jejím užíváním zhruba v tomto věku. Pokud to už nestíháte, nevadí. Sáhnout po ní můžete prakticky kdykoliv, a to ať už je vám čtyřicet nebo sedmdesát.

kloubní výživa věk výhody

Výhody kloubní výživy pro seniory

Ačkoliv vás kloubní výživa nedokáže vyléčit z chronických onemocnění kloubního aparátu (revmatoidní artritida, artróza…), může významně přispět ke zvýšení kvality vašeho každodenního života.

Dlouhodobé užívání kloubní výživy s kvalitním složením může přispět k redukci zánětů, které se vám usazují v kloubech. Kloubní výživa také může podporovat produkci kolagenu v organismu a může podpořit vstřebávání látek, které jsou přirozenou součástí lidských kloubů.

Také může podpořit vaši pohyblivost, kvalitu vaší kostní hmoty (jak víte, kosti mají tendenci začít časem slábnout) a také může snížit bolest během pohybu.

výživa na klouby pro seniory

Jak ji vybrat – co by měla obsahovat?

Na trhu je velké množství kloubních výživ, takže pro vás může být složité si správně vybrat takovou, která pro vás bude mít maximální přínos.

Když se podíváte na etiketu, měli byste ve výživě najít látky jako:

  • MSM
  • Kolagen
  • Vitamín C
  • Glukosamin
  • Chondroitin
  • Vitamín D
  • Vitamín K

A mnoho dalších.

Právě tyto látky se vhodně doplňují tak, aby cílily jak na redukci zánětů, tak na podporu kostí, normálního stavu kloubů a na podporu pohyblivosti. Počítejte ale s tím, že tyto přípravky musíte užívat delší dobu. Teprve pak dokážete zaznamenat první rozdíly.

Zjistěte, která opravdu funguje
Kloubní výživa
Analyzujeme účinné látky v kloubních doplňcích a porovnáváme jejich reálnou účinnost. Na základě zkušeností uživatelů z internetu vybíráme ty nejlepší preparáty pro vaše klouby.
Zjistěte, která opravdu funguje
Kloubní výživa
Analyzujeme účinné látky v kloubních doplňcích a porovnáváme jejich reálnou účinnost. Na základě zkušeností uživatelů z internetu vybíráme ty nejlepší preparáty pro vaše klouby.